Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Vitlöks- och vinägerkyckling med primörer

+
Läs senare

4 portioner, 45 minuter
Ett recept som cirkulerat i bekantskapskretsen länge. Vitlöksklyftorna blir härligt milda av den syrliga vinägern. Här har jag gjort en vårversion som är en smart allt-i-ett-rätt.

1 hel vitlök

olivolja

smör

salt

nymalen svartpeppar

2 dl äppelcidervinäger

blandade primörer, t ex morötter, purjo, spetskål, sockerärter, sparris

10 små potatisar

1 stor färsk kyckling (gärna Bosarp eller majskyckling)

Stycka kycklingen i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna genom att krossa dem lätt med ett knivblad så att de blir lite mosade.

Hetta upp olja och smör i en stor stekgryta, bryn kycklingdelarna runt om så att de får färg, några i taget. Häll i vitlöksklyftorna mot slutet, sänk värmen, salta och peppra.

Slå på vinäger och låt puttra under lock i cirka 25 minuter. Lägg i potatisen efter 5 min. Skär primörerna i mindre bitar och häll i när det återstår 5 minuter (lite längre om de inte är så späda.

Vitlöksklyftorna blir alldeles mjälla och smakar underbart.

Annons
Annons
Annons