Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitlöksmarinerad biff med wokgrönsaker

Annons

600 g lövbiff alternativ utskuren biff

2 vitlöksklyftor

1 msk rapsolja

1 msk soja

svartpeppar

Att äta till:

1 stor påse wokgrönsaker, 900 g

1 rödlök

rapsolja

1 dl teriyakisås (färdig)

ris (om man vill)

skivad tomat och timjan

1. Skär köttet i drygt centimeterbreda strimlor. Lägg strimlorna i skål, pressa över vitlök och tillsätt olja, soja och ta några varv med svartpepparkvarnen. Blanda och låt stå 10 minuter.

2. Skala och skär rödlöken i klyftor. Stek wokgrönsaker och rödlöksklyftor med rapsolja i het panna. Håll grönsakerna varma i skål täckt med löst liggande folie för att de inte ska mjukna men ändå hålla värmen.

3. Stek köttet någon minut med marinad och allt i het panna. Lägg med grönsaker i botten och kött ovanpå. Ringla över teriyakisåsen och servera med tomat och timjan. Ris till om man vill, men det funkar med enbart grönsaker också om man tar till extra och kanske kompletterar med en blandad sallad och gott bröd.

Annons
Annons