Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wokad kycklinglever med rödkål

Annons

4 portioner

Ett älsklingsrecept från bekantskapskretsens leverfrälsta.

cirka 500 g rödkål

2 skivor rökt sidfläsk

500 g kycklinglever

3 äpplen

1 gul lök

rapsolja

1/2 tsk timjan

nymalen svartpeppar

1 msk brunt farinsocker

2 msk balsamvinäger (eller 2-3 tsk vitvinsvinäger)

1 1/2 dl matlagningsgrädde

salt

Strimla kålen. Tärna fläsket och skär kycklinglevern i mindre bitar. Kärna ur och klyfta äpplena, skär löken i båtar. Hetta upp en skvätt olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs lök, fläsk och kål och kycklinglever. Tillsätt äpplen, timjan och rikligt med peppar. Fräs några minuter. Tillsätt sedan farinsocker, vinäger och grädde. Låt puttra ihop någon minut och smaka av. Servera genast.

Annons
Annons