Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldig musselpasta

Annons

4 portioner

1 burk musslor, ca 320 g

1/2 purjolök, strimlad

2 tsk curry

1 1/2 tsk smör eller margarin

1 dl vitt vin

1 dl fiskbuljong

1 1/2 msk vetemjöl

2 dl matlagningsgrädde

2 tsk sambal oelek

1 grön paprika, tärnad

2 tomater, urkärnade, tärnade

salt och peppar

Låt musslorna rinna av. Fräs purjolök och curry med fett i en gryta. Tillsätt vin och buljong, låt koka ca 10 minuter.

Vispa ut mjölet i lite av grädden.

Häll redningen i grytan under omrörning. Tillsätt resten av grädden och sambal oelek. Låt koka 35 minuter.

Tillsätt paprika, tomat och musslor.

Låt allt bli varmt.

Smaka av med salt och peppar.

Servera till nykokt pasta.

(Recept: Svensk Fisk).

Annons
Annons