Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullkornspasta med vitlöksstekt svamp

Annons

4 portioner

300 g fullkornspasta

1 stor gul lök

140 g tärnad bacon

1 msk olivolja till stekning

300 g svamp

1 vitlöksklyfta

peppar

2 1/2 dl matlagnings-

eller mellangrädde

2 msk konc kantarellfond

riven parmesanost

tomater och örter till garnering

Skala och skiva löken. Lägg den i en stekpanna tillsammans med baconet. Stek försiktigt i olja på medelvärme, så att bacon och lök inte bränns.

Ansa och skiva svampen. Lägg den i pannan och låt alltsammans puttra på medelvärme. Pressa i vitlöken och smaka av med peppar. Bacon är salt, och det brukar inte behövas mer sälta.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Värm grädde och fond i en kastrull, låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med peppar. Häll såsen över den avrunna pastan och värm. Vänd ner svamp, lök och bacon. Toppa med grovmalen svartpeppar, grovriven parmesan och färska örter.

Annons
Annons