Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasagne med zucchini och morötter

Annons

0 portioner

En vanlig lasagne som förstärks med mer grönsaker blir mycket god.

12 lasagneplattor

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, hackade

2 msk matolja

300 g nötfärs

400 g hela skalade tomater (1 burk)

1 dl rödvin eller kraftig buljong

1 tsk basilika

1 tsk oregano

salt och peppar

1 zucchini, skivad

2 morötter, skivade

2 msk olivolja

Ostsås:

2 msk smör

4 msk mjöl

7 dl mjölk

1 dl riven ost

salt och peppar

Fräs lök och vitlök i matolja. Tillsätt färsen och fräs under omrörning. Slå på tomater och buljong. Krydda och låt koka försiktigt cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fräs de skivade grönsakerna i olivolja och krydda med salt och peppar.

Smält smöret till såsen och rör ner mjölet. Tillsätt hälften av mjölken och vispa runt ordentligt. Fortsätt med resten av mjölken och rör hela tiden. Låt koka upp och koka cirka 3 minuter under omrörning. Dra åt sidan, tillsätt ost och smaka av med salt och peppar.

Varva lasagneplattor, köttfärs och grönsaker i tre lager. Slå över ostsåsen och baka i ugn 200 grader cirka 25-30 minuter.

Servera med en god sallad.

Bild: HENRIK ARKÅSEN

Annons
Annons