Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta alla puttanesca

Annons

4 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

olivolja

6 hackade sardellfiléer

2 burkar krossade tomter à 400 g

1 msk oregano

1 ½2 dl svarta oliver

2 msk kapris

salt

nymalen peppar

Till servering:

ca 300 g pasta

nyriven parmesanost

Tillagning:

Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg. Lägg i sardellerna, rör om och låt koka ihop någon minut.

Tillsätt tomater, oregano, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda såsen med den avrunna pastan och servera med parmesanost.

Annons
Annons