Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med musslor och kräftor

Annons

4 portioner

500 g färsk/300 g torkad pasta

1 sats grundsås

1 bunt färsk, grön sparris

1 msk smör

1/3 kruka färsk timjan

200 g kräftstjärtar

100 g musslor

salt och peppar

citron

Koka grundsåsen. Skär bort 5-6 centimeter av toppen på sparrisarna. Skär resten i drygt centimeterlånga bitar. Fräs de mindre bitarna med smör i kastrull, blanda med grundsåsen och låt allt bli hett utan att sparrisen blir sönderkokt. Krydda med timjan.

Koka pastan i saltat vatten. Sista 30 sekunderna sänks sparristopparna ner i kokvattnet i en sil. De ska bli varma, inte kokta och lösa.

Låt pastan rinna av i durkslag innan den läggs upp i portionsskålar. Toppa med pastasås, musslor, kräftstjärtar och sparristoppar. Skaldjur som redan är kokade blir bäst om de bara läggs på den heta pastan och såsen. Garnera med timjan och citron.

Annons
Annons