Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med röd pesto, ruccola och kalkonkött

Annons

4 portioner

280 g pasta av valfritt slag

Röd pesto:

½ dl solrosfrön

1 dl ajvar (paprikapasta)

2- 3 msk riven parmesan

1 skalad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

salt, peppar

Till servering:

100 g ruccolasallad

8 skivor rökt kalkonkött

Börja med att rosta solrosfröna i varm ugn eller i en torr stekpanna. Låt fröna svalna något innan de mixas i en mixer eller matberedare.

Tillsätt övriga ingredienser till peston och kör tills allt blandats.

Smaka av peston med salt och peppar.

Koka pastan i rikligt med vatten. Häll av vattnet genom durkslag.

Blanda den ännu varma pastan med peston.

Fördela sköljd och riven ruccolasallad och strimlat kalkonkött över det hela.

Annons
Annons