Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastagratäng med skinka

Annons

4 portioner

350 g bandspagetti

250 g rökt skinka eller kassler

Ost - och paprikasås:

3 paprikor i olika färger

3 msk vetemjöl

3 dl mjölk

2 dl riven ost

1 krm svartpeppar

ev salt

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av väl i ett durkslag och bred ut den i ett smort ugnssäkert fat.

Skär skinkan eller kasslern i strimlor och lägg ovanpå pastan.

Skölj, kärna ur och hacka paprikorna i mindre bitar.

Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme i cirka fem minuter.

Ta av kastrullen från värmen och rör ner ost och paprikahack. Låt osten smälta ner. Krydda med peppar och eventuellt salt.

Häll såsen över pastan. Gratinera i 10- 15 min

Servera pastagratängen med kokt broccoli (75- 100 g/port), grahamsbröd med lättmargarin och avsluta måltiden med ett saftigt päron.

Annons
Annons