Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastaknyten med kryddig köttfärs

Annons

4 portioner

500 g blandfärs 70/30

1 vitlöksklyfta

1 msk basilikapesto

1 msk finhackad timjan

1/2 msk konc. kalvfond

3-4 msk rödvin

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

8 färska stora lasagneplattor

1 purjolök

Till servering:

1 burk kryddig tomatsås/salsa

färskriven parmesanost

blandade salladsblad

1. Bryn köttfärsen i olivolja. Pressa i vitlök och tillsätt pesto, hackad timjan, kalvfond och vin. Sänk värmen så köttfärsen snarare blir en röra än sås. Krydda med salt och peppar.

2. Koka upp vatten i en stor, vid kastrull. Lägg ner lasagneplattorna i det kokande vattnet och fiska upp dem efter 15-20 sekunder när de har mjuknat. Skär långa remsor av purjolökens ytterblad. Låt även de få ett snabbt dopp i det kokande vattnet så de blir smidiga.

3. Forma köttfärsen till 5 centimeter stora köttbullar. Placera en bulle på varje lasagneplatta, vik upp och knyt ihop med purjolöksstrimlor. Lite bökigt, men är man två går det lättare.

4. Sjud paketen knappt 4 minuter och servera med blandade blad, ljummen tomatsås (mikron är helt okej) och färskriven parmesanost.

Annons
Annons