Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastejfylld fläskfilé med madeirasås

Annons

4 portioner

600 g fläskfilé

100 g bakad leverpastej

1 vitlöksklyfta

1 tsk rosmarin

1 tsk timjan

1 msk olivolja

smör och rapsolja

Till såsen:

1 gul lök

1 liten morot

4 msk grovhackad persilja, gärna stjälkar

1/2 tsk grovt krossad vitpeppar

2 msk smör

3 dl vatten

1 dl madeira

1 1/2 msk konc. kalvfond

maizena till redning

sojakulör

salt

1. Börja med såsen. Skala och hacka lök och morot grovt. Skölj och hacka persiljan. Stöt vitpeppar lätt. Fräs allt i kastrull med smör. Tillsätt vatten och madeira. Smaksätt med koncentrerad kalvfond och låt allt koka upp.

2. Lös några matskedar maizena i lika mycket vatten. Slå blandningen i kastrullen i omgångar till dess såsen blir simmig. Sjud såsen minst fem minuter. Smaka av med salt innan såsen silas. Om man vill ha mörkare sås kan den färgas lätt med sojakulör.

3. Putsa och skär fläskfilén i tre centimeter tjocka skivor som bankas ut. Rör bakad leverpastej med pressad vitlök och mortelstötta örtkryddor och olivolja. Fördela pastejen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

4. Bryn ruladerna hastigt runt om med smör och olja i medelvarm panna. Lägg över till ugnssäker form och efterstek 3-4 minuter i 200 graders ugn. Ta bort tandpetarna och bjud ruladerna med nykokt pasta och madeirasås.

Annons
Annons