Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apelsinpannkakor med frukt och nötter

Annons

4 portioner

Till pannkakorna:

4 ägg

2 + 2 dl mjölk, 3 %

2 dl vetemjöl

1 krm salt

2 msk smält smör

smör till stekning

Till serveringen:

2 apelsiner

50 g frukt- och nötblandning

1 msk frukt- eller druvsocker

2 dl turkisk yoghurt, 10 %

physalisbär

Så här gör du:

1. Vispa samman ägg med 2 dl mjölk, vetemjöl och salt. Vispa smeten helt klumpfri innan den andra omgången om 2 dl mjölk tillsätts. Smält 2 msk smör i kastrull på spisen, se till att det får svalna något innan det rörs ner i smeten. Låt gärna pannkakssmeten stå och svälla en stund innan pannkakorna gräddas.

2. Skala apelsinerna med kniv så den läderliknande hinnan under skalet kommer bort. Skär fruktköttet i tunna skivor och plocka bort kärnorna.

3. Stek pannkakorna i medelvarm panna. Gör dem inte för stora och skulle du ha en crpespanna (för små pannkakor) ska du naturligtvis använda den.

4. Varva pannkakor med apelsinskivor och toppa med frukt- och nötblandning. Lägg upp och sikta över frukt- eller druvsocker. Serveras med iskall yoghurt och ett eller några physalisbär. De senare är extremt C-vitaminrika.

Annons
Annons