Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakpotatis Blue cheese

Annons

4 portioner

2 stora bakpotatisar, ca 600 g

150 g färsk eller fryst bladspenat

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

125 g Kvibille gräddädel

1 dl lätt crème fraiche

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45- -60 minuter.

Tina ev spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra.

Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250 grader ca 10 min. Servera med sallad.

Annons
Annons