Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bondbönor med buffelmozzarella och oliver

Annons

2 portioner

cirka 2 dl plockade bondbönor eller cirka 700 g hela skidor

1 liten påse rucola

1 näve färska myntablad

1 citron, skal och saft

fin olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 buffelmozzarella

1 dl urkärnade oliver, helst kalamata eller niçoise

Förväll bondbönorna ett par minuter i lättsaltat vatten. Spola med kallt vatten så de svalnar lite och kläm sedan försiktigt av skalen, ungefär som när man skållar mandel. Du kan hoppa över det, men skalet är lite segt.

Blanda rucola och myntablad, pressa över lite citronsaft och slå på en skvätt olivolja, smaksätt med salt och peppar och blanda väl.

Fördela salladen på ett vackert fat. Riv mozzarellan i fyra delar och placera ovanpå. Strö över oliver och bönor. Peppra lite extra och dekorera med rivet citronskal.

Annons
Annons