Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ceviche på svenska smaker

Ett recept av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Gör du dubbel sats räcker det fint till 8-10 personer om rätten serveras i småglas.
För 4-6 personer, 15 minuter

Annons

Lag:

1 citron, saft och skal

4 msk olivolja

1 msk honung

1/2 vitlöksklyfta, pressad

2 msk hackad dill

1 msk skivad gräslök

Ceviche:

1/2 gurka, skalad

100 g vattenmelon

8 cocktailtomater

1 salladslök

1 dl matyoghurt

1 msk riven pepparrot

1 tsk honung

salt

100 g räkor

100 g kräftstjärtar

Garnering:

12 dillkvistar

1/2 citron, rispat skal

50 g forellrom

Gör dubbel sats om du gör buffé till många - servera i småglas.

Blanda alla ingredienser till lagen.

Skär gurka, vattenmelon i tärningar, dela tomaterna på längden, strimla salladslöken. Blanda matyoghurt, pepparrot och honung. Smaka av med salt.

Blanda lagen med skaldjuren och grönsakerna. Servera i småglas. Klicka på yoghurt och garnera med dill, citronskal och forellrom.

Recept av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Annons
Annons