Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chiliräkor på salladsbädd

Annons

8 portioner

8 portioner (poinstvärde/portion:1)

Förberedelse: 10 min

Tillagning: 5 min

4 dl skalade räkor

5 vitlöksklyftor

1 ½ grön chili

1 ½ röd paprika

1 msk olja

olika sorters salladsblad, till exempel frikassé-, ekblads-, eller lollo rosso balsamvinäger.

Kärna ur och finhacka chilin och paprikan. Finhacka vitlöken. Fräs chili, paprika och vitlök i olja under omrörning några minuter. Blanda i räkorna och fräs ytterligare en minut.

Fördela salladen på tallrikarna. Lägg på de nyfrästa räkorna och droppa balsamvinäger över. Servera genast, gärna med rostat bröd.

Annons
Annons