Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dillstuvad sillkremla

Annons

4 portioner

ca 1 l renad färsk sillkremla. Stuvning:

1- 1 1/2 msk smör

2 msk vetemjöl

3 1/2- 4 dl matlagningsgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

salt, vitpeppar och finklippt dill efter smak

Smält smöret i grytan och tillsätt svampen.

Låt svampen långsamt och länge fräsa i smöret.

Strö på mjölet under rörning och späd med matlagningsgrädde.

Smaka av med kryddor och finklippt dill.

Stuvningen kan om så önskas ytterligare smaksättas med några droppar citron saft eller med 0,5 msk vitt vin, maidera eller sherry.

Servera till gravad lax med nykokt färsk potatis.

Annons
Annons