Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylld paprika med matkorn och örtkräm

Annons

4 portioner

2 1/2 dl matkorn

1 l vatten

2 msk grönsaksbuljong flytande

salt

Koka upp ingredienserna och låt koka utan lock cirka 12 min.

4 paprikor

1 rödlök, hackad

2 morötter, tärnade

1 paprika, röd

1 röd chilifrukt

1 rapsolja

1 avacado

50 g torkade aprikoser

1 msk äppelcidervinäger

1 dl crème fraiche

Fräs ihop lök, morötter, chili och paprika. Tillsätt matkornet, vinäger och crème fraiche och låt det bli varmt. Tillsätt sist aprikoser och avocado.

Fyll paprikorna med matkornsröran och gratinera i ugnen, 180 grader, i cirka 10 minuter.

Grilla grönsakerna och garnera med:

4 skivor zucchini

100 g färska champinjoner

Örtkrämen:

1 1/2 dl crème fraiche

bladpersilja

dill

basilika

2 klyftor vitlök

2 pressad citron

salt och vitpeppar

Mixa ihop alla ingredienser till en grön örtkräm

Annons
Annons