Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad grön sparris med löjromskräm

Annons

4 portioner

12 gröna sparrisar, förvällda i en minut i kokande vatten och sedan nedkylda

1 msk rapsolja (rik på omättat fett)

1 msk färsk timjan, grovt hackad

salt och svartpeppar från kvarn och efter smak

Löjromskräm:

3 dl mager crème fraiche (helst med omättat fett, t ex Milda fraiche eller liknande)

50 g löjrom, eller så mycket du tycker att du är värd

Börja med löjromskrämen: Vispa crème fraiche till en krämig konsistens och blanda ner löjrommen. Desto mer löjrom, ju hårdare måste du vispa från början. Ställ åt sidan.

Vänd runt sparrisen i rapsoljan, krydda med timjan, salt och svartpeppar, grilla eller stek hastigt i torr het gjutjärnspanna så att sparrisen behåller sin spänst men får färg.

Sparrisen blir godast när den är hyfsat nygrillad. Servera med löjromskrämen.

Annons
Annons