Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad sparris i skinkpaket

Annons

4 portioner

Grillad eller stekt sparris är kalas. Snåla varken med parmesan eller svartpeppar!

1-2 buntar grön och/eller vit sparris

flingsalt

cirka 100 g god lufttorkad skinka, t ex parma eller spickeskinka

färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

olivolja

1/2 citron

Om du använder vit sparris: Skär av den nedersta delen och skala resten med potatisskalare. Koka i saltat vatten i cirka tre minuter. Lägg i iskallt vatten och torka sedan av sparrisen.

För grön sparris räcker det att bryta av nedersta biten.

Pensla sparrisen med olja, strö över flingsalt och lägg på utegrillen eller i grill- eller stekpanna. Stek eller grilla runt om så att sparrisen får färg och behåller lagom mycket spänst (smaka då och då).

Lägg under tiden upp skinkskivorna på köksbänken. Riv över rikligt med parmesan och dra några rejäla tag med svartpepparkvarnen överst. Rulla in ett par sparrisstänger i varje skinkskiva. Fördela paketen på assietter, pressa över lite citron, riv över extra parmesan och peppra. Ringla lite olivolja över och servera.

Servera genast.

Annons
Annons