Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön sparris med chèvrekräm och laxrom

Annons

4 portioner

1-2 buntar grön sparris

100 g chèvre

1 dl crème fraiche

1/2 dl vispgrädde

1 tsk flytande honung

1 citron

nymalen svartpeppar

1 burk laxrom (kan uteslutas)

gräslök

Bryt av nedersta delen på sparrisen. Koka i saltat vatten i ett par minuter så att de fortfarande ger tuggmotstånd. Lägg genast i isvatten.

Ta bort "skalet" på osten. Mixa med crème fraiche, grädde och honung. Tillsätt rivet skal från citronen samt 1 tsk citronsaft. Smaka av med lite svartpeppar.

Om man vill kan man i stället värma krämen och sedan mixa den för en skummigare effekt.

Fördela sparrisen på assietter. Klicka över chèvrekrämen och dekorera med laxrom (kan uteslutas) och gräslöksstrån. Pressa över lite citronsaft och peppra.

Annons
Annons