Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallonkräm

Annons

4 portioner

5 dl hallon (250 g)

4 dl vatten

1 dl strösocker

2 msk potatismjöl

4 msk vatten

Till servering:

mjölk

mandelbiskvier

Skölj och rensa bären. Lägg häften av bären i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Koka upp och sjud varsamt i 5 minuter. Dra kastrullen från värmen.

Blanda potatismjöl och vatten i en liten skål. När krämen svalnat något vispas redningen ner i omgångar. Var noga med att röra hela tiden för att undvika klumpar.

Ge krämen ett uppkok, inte mer. Rör hela tiden kastrullen. Dra den sedan till sidan och låt den svalna. Efter en stund tillsätts resterande bär och krämen serveras antingen ljummen eller väl kyld. I båda fallen med kall mjölk och gärna några små mandelbiskvier som var och en får droppa i sin tallrik.

Annons
Annons