Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstsallad med torkade tranbär, rostade pumpafrön och apelsindressing

Annons

0 portioner

Fantastisk sallad full av höstkänsla och spännande smaker.

2 dl torkade tranbär

2 dl pumpafrön

olivolja

flingsalt

1 apelsin, saft + skal

2 msk äppelcidervinäger

4 msk pumpakärneolja (kan ersättas med annan god olja)

nymalen svartpeppar

2 äpplen

2 stora påsar blandade salladsblad

200 g chèvre eller annan mjuk getost

Värm ugnen till 175 grader. Blanda pumpafrön, lite olivolja och flingsalt i en skål. Sprid sedan ut på en långpanna och rosta i ugnen i 8-10 minuter eller tills fröna sväller upp och fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

Blanda apelsinsaft, äppelcidervinäger, rivet apelsinskal och lite salt i en mugg. Tillsätt pumpakärneolja under omrörning. Peppra och smaka av.

Kärna ur och skär äpplet i klyftor som skivas tunt. Häll i en salladsskål tillsammans med tranbären. Slå över dressingen och blanda väl.

Strö över de rostade pumpafröna. Skär bort eventuella kanter på getosten och smula sedan över resten.

Inför festen: Förbered pumpakärnorna och dressingen. Blanda ihop salladen precis innan gästerna kommer.

Annons
Annons