Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italienska kalvfärsbullar med citron och parmesan

Annons

40-50 st, 30 minuter

Inspirationen till köttbullarna hämtar vi från Syditalien.

1/2 dl ströbröd

1 dl vispgrädde

500 g kalvfärs

2 ägg

1-2 vitlöksklyftor

1 1/2 tsk torkad oregano

1/2-1 tsk chiliflakes

salt

nymalen svartpeppar

1 citron

1 1/2 dl färskriven parmesan

smör och olivolja till stekning

Låt ströbrödet svälla i grädden en stund. Blanda i kalvfärs, ägg, vitlök, oregano, chiliflakes, salt och rikligt med svartpeppar. Tvätta citronen noga och riv ner skalet tillsammans med parmesan.

Fukta händerna och rulla ganska små köttbullar. Stek i omgångar i smör och olivolja på medelvärme. Värm i ugnen inför serveringen.

Annons
Annons