Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krustader med avokadomousse och räkor

Annons

4 portioner

Ett paket krustader (24 st)

2 mogna avokado

1dl grovt hackad bladpersilja

3 msk grädde

1/2 gelatinblad

saften från 1/2 pressad limefrukt

salt och peppar

Till servering:

färska räkor

limefrukt

1. Blötlägg ett halvt gelatinblad några minuter i vatten. När det är mjukt läggs det i grädden som sedan värms mycket försiktigt. Det behövs inte mycket för att gelatinbladet ska smälta. Ta grädden från värmen.

2. Skeda ur det gröna avokadoköttet. Lägg det i mixer eller matberedare med kniven monterad. Pressa över lime och tillsätt grädden. Kör till slät och luftig mousse. Smaka av med ytterst lite salt och vitpeppar.

3. Fyll krustaderna med grovt hackad och absolut torr bladpersilja. Fördela moussen över. Toppa med limesnitt och en eller ett par färska räkor. Räkor som blir över kan läggas runt om.

Annons
Annons