Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyld gurksoppa med griskotlettspett

Annons

10 portioner

3 skivor benfri griskotlett, 2 cm tjocka

1 msk flytande matfett

salt och vitpeppar

10 träspett, blötlagda

1 gurka, i bitar

1 grön paprika, i bitar

1 vitlökslyfta

saft från 1 citron

2 msk olivolja

4 dl grönsaksbuljong

salt och vitpeppar

Stek köttet i matfett 3 minuter per sida och smaksätt med salt och peppar. Låt svalna och skär köttet i stavar. Trä på spett och ge grillränder i grillpanna eller på grillen.

Lägg grönsaker, vitlök, citron och olja i en mixer. Mixa och späd med grönsaksbuljong till lagom tjock konsistens. Smaksätt med salt och peppar och kyl soppan väl. Serveras kall med ljumna spett.

Annons
Annons