Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löjrom på skiva av mandelpotatis med lökkräm och västerbottenost

Annons

0 portioner

En söt lökkräm är en smakfull kontrast till den salta löjrommen. Prova lökkrämen till surströmmingsklämman. Den ger en söt konstrast till den salta strömmingen.

Ingredinser för 10 små kanapéer

50 gram löjrom

4 mandelpotatisar, kokta

1/2 grovt riven västerbottenost

lökkräm:

4 rödlökar eller milda gula lökar

2 mandelpotatisar, kokta

1 dl grädde

skal från 1/2 citron, riven

1 msk citronolivolja

1/2 tsk salt

vitpeppar

Hacka löken och fräs den tillsammans med citronskal försiktigt i en stekpanna med olivolja. Den ska bli mjuk men inte brynas. Häll på grädden och låt den sjuda i några minuter. Mixa till en slät puré.

Pressa den kokta potatisen med potatispress och rör ner i lökpurén. Späd med lite grädde eller mjölk om blandningen blir för tjock. Sila krämen i en trådsil. Vispa i citronolivoljan. Smaka av och salta och peppra.

Riv västerbottenosten grovt och lägg teskedsstora portioner på ett smörpapper. Grilla i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Ta ut och låt osten svalna.

Skär mandelpotatisen i skivor. Lägg en rejäl tesked löjrom på varje skiva och toppa med lökkrämen. Garnera med den bakade osten och lite gräslök.

Annons
Annons