Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lufttorkad skinka med nektariner, parmesan och rotfruktssallad

Annons

0 portioner

En fruktigt god rätt med en sallad som gör sig bäst ljummen. Vilken sorts skinka man väljer beror på vad man har tillgång till. Vill man inte ha lufttorkat går det givetvis bra med rökt i stället. Hittar man inte gula morötter får man ta vanliga.

12 skivor lufttorkad skinka (parma, serrano eller liknande)

1 nektarin, i klyftor

1 gul morot, långa klyftor

1 morot, långa klyftor

1 palsternacka, långa skivor

400 g färskpotatis, kokt i halvor

0,5 gurka, långa stavar

1 rödlök, finhackad

2 msk vitvinsvinäger

4 msk kallpressad rapsolja

1 klyfta vitlök, riven

1 tsk citronskal, rivet

salt och peppar

50 g parmesan, hyvlad

Lägg ut tre skivor skinka på varje tallrik. Lägg nektarinklyftor på. Blanda rotfrukter, gurka och rödlök i en stor skål. Blanda ihop vinäger, olja, vitlök och citron till en dressing. Smaka upp med salt och peppar. Slå den över rotfrukterna och blanda runt ordentligt. Lägg upp på tallrikar och strö över parmesanost och droppa lite balsamvinäger över.

Annons
Annons