Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marinerade marockanska bönor

Annons

0 portioner

Oslagbar bufférätt med kryddiga smaker av Nordafrika.

2 burkar stor vita bönor

1 msk spiskummin

1/2 msk torkad ingefära

1 dl olivolja

1/2 tsk harissa (vrålstark chilipuré)

2 tsk kanel

1/2 tsk gurkmeja

2 citroner

2 dl blötlagda soltorkade tomater

2 tsk flytande honung

salt

nymalen svartpeppar

färsk mynta

Rosta spiskummin på medelvärme i torr stekpanna. Blanda samtliga ingredienser, utom citroner och soltorkade tomater, till en marinad. Tvätta citronerna, riv skalet och blanda ner tillsammans med saften från en halv citron. Kör hälften av tomaterna i mixer med marinaden. Blanda med bönorna.

Skär resten av tomaterna i centimeterstora bitar och blanda ner. Låt stå över natten.

Inför festen: Smaka av med salt, citronsaft och kryddor. Garnera med myntablad.

Annons
Annons