Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miniatyrlandgångar

Annons

4 portioner

4 långsmala skivor vitt matbröd

smör eller bordsmargarin

2 hårdkokta ägg

100 g räkor

2 msk majonnäs

4 skivor leverpastej

4 skivor rökt skinka

2-3 msk mimosasallad

4 skivor hårdost, typ herrgårdsost eller liknande

8 oliver

tomater, gurka och salladsblad, helst hjärtsallad från vanligt plocksalladshuvud

ädelost

persilja

Kantskär fyra skivor matbröd till långsmal form, storlek ungefär som en skiva hårt bröd. Smöra lätt och garnera med salladsblad i ena kanten. Lägg eller ännu hellre sprita en klick majonnäs vid salladsbladet och fäst hårdkokt ägg i klyftor i majonnäsen. Toppa med räkor som läggs i vackert mönster runt ägget.

Lägg en klick mimosasallad intill. Rulla skinkan och lägg den diagonalt över brödet med mimosasalladen som fäste. "Droppa" leverpastejen över skinkan men se till att skinkan inte täcks het.

Avsluta med en skiva ädelost och garnera med en rulle hårdost och kärnfri oliv. Fäst osten med tandpetare (utan smak) och garnera upp med små tomatklyftor, gurksnittar och stora persiljekvistar alternativt andra färska örter.

Annons
Annons