Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mumspotatisar med rom och citronkräm

Annons

10 portioner

Potatis är billig buffémat och väldigt mumsiga så här års. De här är snudd på oemotståndliga.

20 små färskpotatisar eller delikatesspotatisar

2 dl crème fraiche

1 dl kesella gourmet

1 citron

1 1/2 tsk riven pepparrot

salt

1 burk röd caviar

1 burk svart caviar

eventuellt dill

Tvätta och koka potatisarna så att de nätt och jämnt är klara. Låt svalna. Skär sedan av två ändar så de får en "fot" och ett "tak". Placera ut på ett fint fat.

Blanda crème fraiche och kesella lite hastigt. Tvätta citronen och riv ner skalet. Pressa i 1 tsk citronsaft och blanda ner pepparroten. Smaka av med lite salt och citron om du vill ha mer citronsmak.

Klicka eller spritsa på citronkrämen på potatisarna. Placera en klick caviar ovanpå, varva färgerna. Pynta eventuellt med små pyttevippor av dill.

Annons
Annons