Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskpannacotta med ananas, mango, passionsfrukt och mynta

Annons

4 portioner

4 dl mager vispbar grädde, gärna med hög andel omättat fett

kanel (eller annan smak du tycker om)

80 g strösocker

1 vaniljstång, delad på längden

2 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten

1 mango, skalad och skuren i bitar

1/4 ananas, skuren i bitar (hittar du inte färsk - ta någon annan frukt du gillar)

3 msk pumpafrön

1/2 knippe mynta, grovt strimlad, samt ett par kvistar till garnering på tallriken

2 hela kanelstänger

Koka upp grädde med kanel, socker och vanilj, tillsätt gelatinet och sila upp i burkar eller någon trevlig djup liten tallrik. Låt svalna i kylen och stå någon timme tills den stelnat. Blanda frukten med mynta och pumpafrön och lägg ovanpå pannacottan. Dekorera gärna runt omkring med mynta och ett par brutna kanelstänger. (TT Spektra)

Annons
Annons