Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med bondbönor, pancetta och pecorino

Annons

2 portioner

2 dl plockade bondbönor eller cirka 700 g hela skidor

200 g tagliatelle eller annan pasta

100 g pancetta (italienskt fläsk) eller bacon

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

cirka 75 g pecorino

nymalen svartpeppar

Plocka ur bönorna ur skidan. Förväll bondbönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt svalna något och kläm försiktigt av skalen som när man skållar mandel.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Stek pancetta eller bacon under tiden på medelvärme tills det får färg, tillsätt finhackad schalottenlök och vitlök och låt stekas mjukt. Häll sedan ner bondbönorna och värm i stekfettet.

Lägg upp pasta i två skålar. Vänd ner bönblandningen. Bryt pecorinon i småbitar och strö över. Peppra och servera genast.

Annons
Annons