Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piroger med ansjovisfyllning

Annons

0 portioner

Pirogerna kan lagas i förväg och frysas, men max i ungefär 14 dagar, eftersom ansjovisfyllningar lätt härsknar.

Deg:

4 dl vetemjöl

200 g smör, kylskåpskallt

½ dl vatten

1 ägg till pensling

Lägg mjöl och smör i en skål. Fördela smöret i mjölet med finger-topparna eller med en gaffel till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen, plasta in och låt vila svalt i minst 1 timme.

Fyllning:

3 gula lökar, finhackade

2 msk smör

1 burk (125 g) ansjovisfiléer, hackade

Bryn smöret i en stekpanna och fräs löken i cirka 10 minuter, tillsätt ansjovishacket och låt svalna.

Värm ugnen till 225 grader. Kavla ut degen till en avlång kaka, 2- 3 mm tjock. Ta ut rundlar med ett drickglas som är ungefär 8 cm i diameter. Lägg ungefär ½ msk fyllning på ena halvan av varje rundel, vik över den andra halvan och tryck ihop kanterna med en mjölad gaffel. Lägg pirogerna på smörsmorda plåtar och pensla dem med lätt uppvispat ägg. Grädda dem gyllene, 12- 15 minuter.

Annons
Annons