Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skink- och grönsaksterrin

Annons

10 portioner

250 g rökt skinka, tärnad

flytande matfett och ströbröd

1 gul lök, hackad

1 msk smör

200 g färsk broccoli, i buketter

4 ägg

2 dl creme fraiche

salt och vitpeppar

1/2 dl färska örter, grovhackade

1/2 dl ost, riven

krasse

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form.

Fräs löken i smör och blanda med skinkan. Skölj broccolin.

Vispa ägg och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner örter och ost.

Lägg lök, skinka och broccoli i formen. Häll över äggblandningen och grädda ca 40 min.

Låt svalna något och skär i portionsbitar. Garnera med krasse.

Bild: ARNE ADLER

Annons
Annons