Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smördegsvåfflor med rom och rödlök

Annons

4 portioner

4 plattor färdig smördeg

100 g rom från löja, lax eller "stenbit"

1 rödlök, finhackad

2 dl crème fraiche

1 citron

1. Tina smördegen så pass att den kan kavlas ut till storlek motsvarande våffeljärnet. Grädda degen i torrt och ordentligt varmt våffeljärn cirka 3-4 minuter eller till dess degen fått fin färg.

2. Hacka rödlöken fint och skär fina, kärnfria klyftor av citronen.

3. Dela smördegsvåfflorna i hjärtan eller det mönster som järnet har och lägg upp på tallrikar. Garnera med rom, rödlök och en klick crème fraiche. Lägg inte crème fraichen på våfflorna, då blir de lätt svampiga och trista. Om man har färska örter hemma lyfts utseendet med en kvist på toppen.

Annons
Annons