Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörgåstårta på spett

Annons

4 portioner

receptet kan ökas efter önskemål)

4 skivor fast bröd (så pinnen får fäste)

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

1 dl mjukost med räksmak

100 g kallrökt lax

1 hårdkokt ägg

1 citron

bladpersilja

4 drinkpinnar

Lägg majonnäs, crème fraiche, mjukost, häften av laxen och skalat, hårdkokt ägg i matberedaren med kniven monterad. Kör till slät blandning.

Skär bröden i små fyrkanter, cirka 2 x 2 centimeter. Bred ut blandningen på tre av fyra bröd. Ställ bitarna på varandra och avsluta med en brödbit utan blandning. Så här långt kan snittarna förberedas. Täck med fuktat smörpapper och plastfilm.

Vid servering breds lite av blandningen ovanpå och snittarna toppas med lax, en liten citronsnitt och bladpersilja. Stick en drinkpinne i varje och servera från bricka.

Annons
Annons