Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekta gröna bönor med belugalinser

Annons

4 portioner

2 dl belugalinser eller franska gröna linser, kokta i grönsaksbuljong

100 g flytande margarin (t ex Becel), alternativt kallpressad rapsolja (rik på omättat fett)

100 g haricots verts, delade på mitten

100 g sugarsnaps, delade på mitten

100 g edamebönor (finns att köpa frysta och skalade i asiatiska butiker)

2 schalottenlökar, tunt skivade

salt och vitpeppar från kvarn efter smak

50 g ärtskott

Ta fram stor stekpanna och sätt på hög värme, hetta upp margarinet och stek alla ingredienser utom ärtskotten hastigt tills de blivit varma och ser gott glansiga ut. Smaka av med salt och vitpeppar. Avsluta med att vända ner ärtskotten. Den varma bön- och linssalladen ska vara krispig och varm. Den passar även att ätas kall, men byt då ut flytande margarin mot en god rapsolja.

Annons
Annons