Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svamp-potatisbulle med rökt sidfläsk

Annons

10 portioner

200 g rökt sidfläsk i bit

1/ 2 gul lök, finhackad

100 g färsk svamp, hackad

2 msk smör

500 g potatis kokt

1 ägg

1 1/2 msk mjöl

salt och vitpeppar

2 dl ströbröd

Fräs lök och svamp i hälften av smöret och låt svalna något. Pressa potatisen och blanda med ägg och mjöl. Tillsätt svampblandningen och eventuellt mer mjöl tills konsistensen är tillräckligt fast. Smaksätt med salt och peppar. Forma minibullar och vänd dem i ströbröd. Stek dem i resten av smöret tills de fått gyllenbrun färg och låt dem svalna något.

Skär små skivor fläsk och stek i panna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg köttet på bullarna.

Bild: ARNE ADLER

Annons
Annons