Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tapenadepotatis med sockerärter

Lite annorlunda potatisrätt med mycket smak.
8-10 portioner, 25 minuter .

Annons

2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis

4 vitlöksklyftor

smör

olivolja

färska örter, t ex rosmarin, timjan

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 dl torrt vitt vin

1 tsk flytande honung

1-2 dl grön tapenade (kan ersättas med svart)

200 g sockerärter

Borsta potatisen och koka den knappt klar. Skala och hacka vitlöken och fräs den mjuk utan att den bränns i smör och olja tillsammans med örterna. Tillsätt potatisen och stek tills den börjar få färg (kan göras i omgångar om den inte får plats). Salta och peppra. Häll tillbaka alla potatisar i pannan, slå på vin och honung, låt vätskan koka bort. Koka sockerärterna någon minut.

Blanda runt potatisen med sockerärter och tapenade.

Annons
Annons