Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våffla med smak av västerbottensost

Annons

4 portioner

Våfflor:

4 äggulor

3 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

50 gram smält smör

50 gram fint riven västerbottensost

salt

peppar

Fyllning:

50 gram löjrom

1 fint hackad rödlök

2 dl crème fraiche

lite saft och skal av citron

salt

peppar

Smält smöret och låt det svalna. Rör samman, mjölk, vetemjöl och ägg till en slät smet. Salta och peppra. Rör ner riven västerbottensost. Grädda i hett våffeljärn.

Blanda crème fraiche, citronskal och lite citronsaft. Salta och peppra.

Lägg 1 tsk löjrom på 1/4-dels våffla och toppa med finhackad rödlök och citroncrème fraiche.

Annons
Annons