Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våfflor med ägg i smeten

Annons

0 portioner

2 ägg

1 hg smält margarin

4 dl mjölk

4 1/2 dl mjöl

2 msk socker

2 tsk bakpulver

Blanda först bakpulver och mjöl. Vispa sedan samman allt och låt stå cirka 30 minuter före gräddning. Våfflor med lönnsirap, kanderade valnötter och vaniljglass Gör en sats våffelsmet. Rosta 1 dl valnötter i en panna och vänd i 2-3 msk socker. Ta upp nötterna när sockret blivit brunt och lägg dem att svalna på smörpapper. Grädda våfflorna och toppa med nötter, en kula vaniljglass samt ringla över lite lönnsirap.

Morot och potatisvåfflor: Gör en sats våffelsmet. Riv två potatisar och två morötter fint. Blanda i smeten. Grädda våfflorna och bred på en klick färskost.

Svamp och ostvåfflor: Gör en sats våffelsmet. Tillsätt en 1 dl finriven ost. Förslag på ost är västerbotten, lagrad svecia, prästost eller brännvinsost. Servera förslagsvis dubbelvikt med färskost, stekt bacon, salladsblad, tomatskivor och rödlök.

Annons
Annons