Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vit sparris med skirat hasselnötssmör och parmachips

Annons

4 portioner

Smör + hasselnötter + sparris = sant!

1-2 buntar vit sparris

salt

1 nypa socker

1 tsk citronsaft

4-6 skivor parmaskinka

1 dl hasselnötter

100 g smör

smörgåskrasse

nymalen svartpeppar

Bryt av den nedersta delen av sparrisen och skala stjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten med lite socker och citronsaft. Koka sparrisen i tre-åtta minuter, beroende på hur tjock den är. Den måste fortfarande ha tuggmotstånd. Lägg i isvatten.

Lägg ut skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i 150 grader i cirka 20 minuter. Låt stelna.

Rosta samtidigt hasselnötterna i en långpanna tills de fått färg och börjar dofta. Gnugga av skalet med fingrarna när de svalnat. Hacka grovt.

Smält smöret sakta i en kastrull. Häll över i en kanna och låt stå en stund så att slaggämnena sjunker till botten. Häll tillbaka det klara smöret i kastrullen, värm tillsammans med nötterna.

Torka av sparrisen och fördela på assietter. Slå över hasselnötssmöret, klipp över lite krasse och dekorera med parmachipsen.

Annons
Annons