Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitello tonnato

Annons

8 portioner

1 kg kalvstek, nätad

1/2 fl torrt vitt vin

vatten

1 msk salt

2 selleristjälkar, i bitar

3 persiljestjälkar

1 gul lök, klyftad

10 vitpepparkorn

3 lagerblad

Sås:

200 g tonfisk i vatten

3 äggulor

1 ägg

4 sardeller

2 msk kapris

1 dl olivolja

saft från 1 citron

svartpeppar

Garnityr:

10 kaprisfrukter

200 g jungfrusallat

8 sardeller

salviablad

1,4 kg potatis

Koka upp vatten och vin. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg i köttet och se till att vätskan precis täcker.

Koka upp och skumma. Koka med digital köttermometer till innertemperatur 70 grader.

Låt vila 15 minuter och låt sedan svalna. Skiva köttet när det är kallt.

Blanda alla ingredienser till såsen och mixa i matberedare till en slät, ganska fast sås. Smaksätt eventuellt med mer citron och peppar.

Garnera och servera med kokt potatis.

Annons
Annons