Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa fisksoppan

Annons

4 portioner

600 g fiskfilé, skurna i bitar, av sej eller/och havskatt eller/och regnbåge

300 g räkor med skal

2 msk matolja

2 gula lökar

2 finhackade vitlöksklyftor

1 liten fänkål

1 purjolök

2 morötter

1 burk krossade tomater

2 fiskbuljongtärningar

1 l vatten (delar av vattnet kan bytas ut mot vitt vin)

färsk timjan och persilja

salt och peppar

Snabbaioli:

2 dl lättmajonnäs

23 pressade vitlöksklyftor

Tips: Använd gärna flera olika fisksorter i soppan. Bäst passar fisk med fast kött. Likaså kan man byta ut räkor mot andra skaldjur.

Hacka lök och vitlök. Skär fänkål, purjolök och morötter i små bitar. Fräs i olja.

Tillsätt tomatkross och fiskbuljong.

Salta och peppra, låt sjuda i 5 minuter.

Lägg i fisken, sjud i 45 minuter. Tillsätt timjan, persilja och skalade räkor.

Annons
Annons