Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomkålssoppa

Annons

4 portioner

500 g blomkål

50 g rotselleri

1 gul lök

1/3 purjolök

2 msk smör

1 msk vetemjöl

1 1/4 liter buljong (tärning)

1 dl grädde

salt och vitpeppar

Koka upp buljongen på valfri grund, vegetarisk, kött eller hönsbuljong.

Skala rotsellerin och skär den och övriga grönsaker i bitar. Fräs samtliga grönsaker med smör i rymlig kastrull. Ha inte för varmt så grönsakerna tar färg. Pudra över vetemjöl och vänd runt. Späd med kokande buljong.Det är viktigt för att soppan inte ska få mjölklumpar.

Sjud soppan under lock på svag värme. Provstick i grönsakerna efter 15 minuter och avbryt koket när de är mjuka. Kör soppan slät med handmixer alternativt ta upp grönsakerna med hålslev och kör dem till mos i matberedaren. Därefter läggs moset tillbaka i kastrullen.

Koka upp och tillsätt grädde. Därefter ska soppan inte kokas. Smaka av med salt och eventuellt en nypa vitpeppar.

Annons
Annons