Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönkålsoppa

Annons

4 portioner

cirka 375 g hackad färsk grönkål

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 l skinkspad eller färdig buljong

grovmalen svartpeppar, ett varv på kvarnen

ev salt

ev 1 dl grädde

Till servering: Kokta ägg eller gammaldags äggkulor (blanda 3 msk mjukt smör med tre hårdkokta äggulor och forma till kulor).

Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och späd med buljongen, lite i taget. Lägg i grönkålen och låt sjuda i 10 minuter.

Smaksätt med peppar och, om det behövs, lite salt. Mixa soppan med stavmixer, och om du vill kan du runda av med lite grädde. Servera med kokta ägghalvor eller gammaldags äggkulor.

Annons
Annons