Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönsakssoppa med gräslökskeso

Annons

4 portioner

100 g kålrot, tärnad

100 g potatis, tärnad

100 g morot, tärnad

50 g rotselleri, tärnad

50 g purjolök, tärnad

1 dl gröna ärtor

100 g blomkål, små buketter

2 vitlöksklyftor, skivade

1 msk olivolja

6 dl grönsaksbuljong

2 msk hackad persilja

2 dl keso

1 dl gräslök, hackad

1/2 rödlök, hackad

salt och peppar

En god grönsakssoppa kan göras på det man har hemma. Det brukar bli lite pilligt med allt som ska skäras, men tillagningen är å andra sidan enkel. Allt i samma gryta med grönsaksbuljong.

Fräs alla grönsaker i lite olivolja utan att de tar färg. Slå på buljongen och koka tills allt är mjukt. Smaka av med salt och peppar och häll i persiljan. Blanda keso med gräslök och rödlök. Krydda med salt och peppar. Servera på knäckebröd till soppan.

Bild: Henrik Sundberg

Annons
Annons