Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gulaschsoppa

Annons

4 portioner

300 g köttfärs

4 potatisar

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater, 400 g

2 msk tomatpuré

1 tsk kummin

2 tsk paprikapulver

1 tsk timjan

3 köttbuljongtärningar

1 l vatten

2 msk margarin

salt

peppar

Skala och hacka löken och vitlöken. Skala potatisen och skär i små tärningar.

Krossa eller mal kumminfröna.

Smält margarinet i en stor gryta eller kastrull.

Fräs löken, vitlöken, potatisen och köttfärsen ett par minuter. Se till att löken inte bränns.

Pudra över paprikan, timjan och kummin och rör om.

Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén, vattnet och buljongtärningarna. Rör om och låt småkoka under lock i minst tio men hellre 20 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med bröd och vitkålssallad.

Varianter

Du kan ta mer paprika om du vill ha soppan kryddigare.

En klick gräddfil är både snyggt och gott i soppan.

Annons
Annons